"Onze oud-leerlingen zijn hoogleraar, luchtverkeersleider op Zaventem, installateur bij Fluvius… Ze kunnen alle kanten uit."

CARLA: “We hebben een oud-leerling die fysica studeert met optie Sterrenkunde, en een leerling die toegelaten is voor de opleiding Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de Universiteit van Delft. Maar ook om te gaan werken zijn er heel wat mogelijkheden. Per leerling die afstudeert krijgen we gemakkelijk vijf vacatures binnen.”

Carla Deruyck - Bernardustechnicum

"Hier worden heel wat leerlingen industrieel of burgerlijk ingenieur"

BART: “Verder studeren of gaan werken, het kan allebei. Maar in deze sector doet een hoger diploma er niet altijd toe. Het loon van een industrieel ingenieur en een elektrotechnicus liggen vaak niet ver uit elkaar. Het belangrijkste is dat ze hun werk goed en gedreven doen.”

Bart - Bernardustechnicum Oudenaarde

"Slechte punten mogen niet de trigger zijn om voor een technische studierichting te kiezen."

BRECHT: “Hopelijk zullen mensen na de hervorming van het onderwijs minder vooroordelen hebben ten opzichte van tso of bso. Ik heb altijd gevonden dat je moet spreken van een studierichting in plaats van een onderwijsvorm. Daarmee wek je pas de interesse van leerlingen op.”

Brecht - Bernardustechnicum Oudenaarde

"Geen enkele opleiding is af, maar vroeg beginnen helpt"

RONNY: “Wie vroeg begint aan techniek, blijft het ook volhouden. De instroom voor STEM in de eerste graad gaat goed, ook het aantal meisjes stijgt. We merken dat leerlingen buiten de school meer met techniek bezig zijn. Al vanaf het vijfde leerjaar gaan ze naar STEM-kampen waar ze leren programmeren met LEGO Mindstorms.”

Ronny - Bernardustechnicum Oudenaarde